Sociaal Financieel Milieu Organisatie Diensten
 
    
home
sitemap
zoeken
 
Nieuws
Nieuws archief
 
 
 

Overname Roto Smeets Group B.V. door International Media Solutions definitief

Vandaag, 10 juli 2015, heeft International Media Solutions B.V. – een voor dit doel door een zestal grootaandeelhouders van Roto Smeets Group N.V. (RSG NV) opgerichte vennootschap – definitief de aandelen van Roto Smeets Group B.V. (RSG BV) overgenomen van RSG NV, conform het Bod dat gepubliceerd is op 31 maart en 8 mei 2015. Op 13 mei jl. hebben de aandeelhouders van Roto Smeets Group N.V. tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met het Bod en derhalve de verkoop van RSG BV. Aan alle voorwaarden, waarvan totstandkoming van het Bod afhankelijk was, is inmiddels voldaan.

Dit betekent dat vanaf vandaag de beursvennootschap RSG NV geen activiteiten meer bezit. Zoals eerder aangekondigd heeft de heer G. Schaaij een overeenkomst gesloten om RSG NV – na uitkering van de opbrengst van de verkoop van RSG BV aan de huidige aandeelhouders – onder een andere naam voort te zetten.

Voor dit gefinaliseerd kan worden moeten enkele formaliteiten worden vervuld die vanwege de wettelijk verplichte minimum termijnen die daarmee verbonden zijn, nog enkele maanden in beslag zullen nemen.

Binnen enkele weken zal een Buitengewone vergadering van Aandeelhouders (BAVA) opgeroepen worden om de naam van RSG NV te wijzigen in een door de heer Schaaij aan te geven naam voor het beursfonds. Voor de afwikkeling van deze verkoop zal ook kapitaalvermindering van RSG NV op de agenda worden gezet. Uitvoering van de statutenwijziging en overdracht van RSG NV aan de heer Schaaij kan pas worden geïmplementeerd nadat de kapitaalverminderingsprocedure is doorlopen zoals is voorgeschreven door de Nederlandse wet. In het kader hiervan is de verwachting dat de uitkering aan aandeelhouders van het Bod en de definitieve overdracht van het beursfonds plaats zal kunnen vinden rond half november 2015.

Joost de Haas, CEO RSG: “Met de overdracht van RSG BV aan haar nieuwe moedermaatschappij, International Media Solutions, is de beursexit voor de Roto Smeets Group een feit. Voor de onderneming en onze activiteiten verandert er niets, behalve dat we van een aantal beperkende vereisten van een beursnotering en flink wat kosten af zijn. RSG was weliswaar één van de oudste beursfondsen, maar dat bracht ons de laatste jaren weinig voordelen. Onder de vlag van IMS kunnen we weer verder bouwen aan een nieuwe toekomst.”

Deventer, 10 juli 2015

Voor meer informatie:
Joost de Haas, CEO
Tel.: 0570 69 49 01

.

  
contact - gebruiksvoorwaarden